Vidyo – Video konferencijski sistemi i rešenja

Vidyo (www.vidyo.com), američka kompanija sa sjedištem u New Jersey, je globalni lider u oblasti video konferencijskih sistema.  Kao jedan od pionira u oblasti videokonferencijskih sistema, Vidyo ima zasluge i u oblasti razvoja protokola za moderne video platforme, kao što je H.264 Scalable Video Coding (SVC), koji je prvi put razvijen od strane Vidyo inžinjera.

Američki The Wall Street Journal imenovao je Vidyo kao „Next Big Thing“ u svijetu videokonferencijskih platformi.

Vidyo posjeduje kompletno „telepresence“ rješenje sa bilo kog krajnjeg uređaja (pc web, mobilni, room sistemi..uređaji drugih proizvođača), preko bilo koje žične ili bežične mreže.

Arhitektura rešenja

Svako Vidyo  rješenje je izgrađeno na našem nagrađivanom softveru, tako da je u potpunosti prilagodljiv i jednostavan za integraciju, uz podršku za napredne interfejse i prihvatljive cijene u odnosu na cijenu konkurentskih rješenja.

Četiri glavna pitanja koja utiču na video konferencije danas su troškovi, otpornost na greške, latencija, i jednostavnost korištenja. Vidyo patentirana tehnologija se bavi svim ovim pitanjima eliminisanjem transkodiranja i zamjenom sa inteligentnim SVC usmjeravanjem paketa.

Tradicionalne metode video kompresije i prijenos nikada nisu dizajnirani da se uzme u obzir gubitak paketa. Kao rezultat toga, za video konferencije je uvijek potreban garantovani QoS omogućen na mrežama u cilju efikasnijeg rada. Vidyo tehnologija je u stanju da prevaziđu gubitak paketa preko 20x veći od tradicionalnih video konferencijskih tehnologija. Dani pikselizacije i kockastih videokonferencija su gotovi.

Vidyo proizvodi su dizajnirani iz temelja da bi video konferencije bile jednostavne za korištenje i ultra-niske latencije. Rezultat je iskustvo bez premca u svijetu video konferencije, u rasponu od high end Telepresence riješenja, skroz do potrošača mobilnih uređaja.

Vidyo Inc je neprestano fokusiran na HD video konferencijsku tehnologiju, koja je dinamična i skalabilna, bez žrtvovanja na kvalitetu. Uvideli smo kako video unapređuje interakcije između različitih vremenskih zona i na velikim rastojanjima i vrednost videa je takva da izlazi iz standardnog modela performanse/cena. I ako su sobni konferencijski sistemi bazirani na MCU tehnologiji bili dominantni u prošlosti, njihovo unapređenje je skupo, zavise od skupih QoS mreža i zahtevaju zakazivanje i rezervisanje, kao i visok stepen koordinacije za održavanje uspešnih sastanaka.
Jednostavno, novi dinamički i skalabilni model video-konferensinga je potreban zbog očekivanog rasta u ovoj oblasti u današnjem svetu koji se oslanja na veb tehnologije i potrebni su mu resursi na zahtev. Potražnja za modernim desktop video-konferensingom je zasnovana na želji sve većih grupa da sarađuju na više različitih lokacija upotrebljavajući Internet i 3G/4G bežične mreže. Postoji rastuća potreba za upravljanjem protokom u visoko diversifikovanom i distribuiranom okruženju, i Vidyo ima rešenje.

Cloud i on-premise ponudaPovezivanje sa bilo kog 3rd party video konferencijskog sistema