Održan ICTS i Aastra Event u Beogradu

U organizaciji kompanija ICTS Beograd i Aastra (a Mitel Company) 07.maja uspešno je održan skup partnera i korisnika Aastra sistema (ex-Ericsson Enterprise), kome je prisustvovalo preko 70 korisnika, partnera i gostiju ICTS-a iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rumunije. Cilj skupa je bio da se korisnici i partneri upoznaju sa radom ICTS-a, kao i da se u svetlu spajanja kompanija Aastra i Mitel, korisnicima prikaže roadmap razvoja tehnologija koje oni već koriste.

Uvodnu prezentaciju održao je Aleksandar Đurić (business development manager u ICTS DOO Beograd), koji je prisutne upoznao sa ciljem osnivanja i planovima razvoja ICTS-a, kao novog Aastra distributera na području Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. ICTS svoju viziju vidi u razvoju Unified Communications tehnologija i servisa, prateći savremene tehnologije u toj oblasti. U ovom svetlu treba posmatrati i najnovije partnerstvo ICTS-a sa kompanijom Vidyo (www.vidyo.com) , trenutnim liderom u oblasti videokonferencijskih sistema.

U drugom delu skupa, gosti iz Aastra, Marius Solea i Peter Friedsam, objasnili su spajanje Aastra i Mitel u jednu globalnu kompaniju, koja je po broju instaliranih sistema postala brend broj 1 u Evropi, sa posebnim akcentom na dalji put razvoja tehnologija u okviru Mitel brenda. Glavna poruka koja se mogla čuti, a koja je bitna za korisnike u ovom regionu, jeste  da tehnologije poput MX-ONE i A400 ostaju primarne tehnologije i u Mitel brendu, te da put razvoja ovih sistema, posebno MX-ONE, vodi ka cloud rešenjima i potpuno otvorenim SIP platformama. MX-ONE će biti primarna platform Mitel-a na polju PBX rešenja.

Obzirom na veliku instaliranu bazu Ericsson, Aastra sistema u regionu, značajno je reći da je kroz proces migracije TDM sistema MD110 i MX-ONE TSW na IP platform MX-ONE TSE, moguće postepenim prelaskom, zaštititi postojeću investiciju, a pritom dobiti najnoviji multimedija PBX sistem, što je bila tema poslednje prezentacije na ovom skupu.

Leave a Reply